Bekijk het maar…

bm_banner

speakerKlik hier om de aanvangstune te beluisteren.

Praat u wel eens met uw partner over uw eigen uitvaart? Denkt u er wel eens over na wat u zou willen of juist niet?

Vaak hoor je een opmerking als “ze brengen mij toch wel weg” of een andere opmerking met een gelijksoortige strekking.
Dat zijn opmerkingen die aan Lodewijk XV worden toegeschreven -Après moi le déluge.- wat zoveel betekent “na mij de zondvloed”.

Gelukkig denkt niet een ieder van ons daar zo over en hebben velen hun wensen op papier gezet. Het kost weinig tijd en spaart op het moment dat het echt nodig is vragen welke nabestaanden kunnen beantwoorden en de uitvaart zoveel mogelijk kunnen regelen naar de wensen van de overledene.

In deze radiorubriek praten wij met luisteraars die het onderwerp absoluut niet willen bespreken met hun naasten maar ook met hen die het onderwerp wel nuchter onder ogen willen zien en redenen voldoende kennen om er  wel met elkaar over te praten. Discussies, meningen en praktijk gebeurtenissen zijn de basis in dit programma om er wel af en toe bij stil te staan. (Red.)

Tip: Als u hier klikt komt u op een site waar u veilig en gratis uw wensen digitaal kunt vastleggen. Deze site is onafhankelijk en verbonden aan onze omroep. Jaarlijks wordt u er via een mail automatisch aan herinnerd om nog even alles te controleren en mogelijk aan te passen.