Belastingen

banner

DE BLAUWE ENVELOP,  een poststuk dat we meestal liever niet op de deurmat vinden maar toch aan ons allen met een regelmaat wordt toegezonden door de mannen die het niet leuker kunnen maken, wél makkelijker, tenminste dag zeggen ze in een reclame slogan waarvan je haast zou denken dat je op het adres van de afzender de beste aanslagen kunt krijgen.

Er bestaan nogal wat regeltjes in Belastingland, kent u ze allemaal? De kans is heel groot van niet tenzij u specialist op dit gebied bent.
Veel regeltjes veranderen van jaar tot jaar of zelfs even tussendoor, je ziet door de bomen het bos niet en veroorzaakt bij velen een groot stuk ergernis.

Ingewikkelder wordt het als je bijzondere belastingen moet gaan betalen, pensioen of lijfrente uitkeringen krijgt, je huis hebt verkocht…. Kortom het is één groot doolhof, als je niet oppast. De fiscalist ziet zonder enige angst of voorbehoud de blauwe enveloppen komen, opent ze, controleert en geeft indien nodig een beleefd maar gemotiveerd repliek aan de inspecteur die naar uw mening vaak nogal gulzig is als het gaat om uw centjes.

In deze rubriek praten we met fiscalisten over het belastingstelsel en de mogelijkheden voor u om er zo goed mogelijk binnen te kunnen navigeren zonder teveel te betalen aan de afzender van de Blauwe envelop.