De Advocaat

ad_banner

speakerKlik hier om de aanvangstune te beluisteren.

HET STAAT IN DE WET, OF NIET ? Het antwoord op deze vraag is héél eenvoudig: Dat moet u toch weten beste lezer en luisteraar naar dit programma?

In de wet staat ook dat iedere Nederlander geacht wordt de wet te kennen, zo simpel is dat. Waarom dat artikel in de wet staat daar gaan we hier op deze pagina niet op in!
Wij hebben nog al wat verschillende wetten en om het nog moeilijker te maken, maar weinigen kunnen de wetboeken verklarend lezen, daar moet je voor gestudeerd hebben anders begrijpen we er met elkaar nog geen snars van.
Nog meer zaken spelen mee als we over wetgeving praten. Eén ervan is specialisatie. Het is vrijwel onmogelijk dat iedere advocaat alle zaken op een goede en verantwoorde manier kan behandelen. Ervaring binnen een bepaald rechtsgebied en een grote mate van specialisatie is daarvoor een strikte noodzaak.

In dit programma mogen wij gelukkig gebruik maken van de kennis van het advocatenkantoor CLAASSEN ADVOCATEN te Eindhoven. Een kantoor met advocaten die allemaal specialist zijn binnen een bepaald rechtsgebied, een echtscheidingszaak vereist nu eenmaal een totaal andere aanpak dan een probleem over fiscaal of erfrecht.

Wekelijks praat onze verslaggever met één van de gespecialiseerde advocaten over een onderwerp, in begrijpelijke taal en met een algemene uitleg.
Luisteraars mogen vragen stellen waaruit de redactie een keuze zal maken, de vraagsteller wordt uitgenodigd om zijn eigen vraag in de uitzending te stellen, de juristen zullen daar dan een antwoord op geven.
Wel moet duidelijk worden gesteld dat de antwoorden een algemene indruk van de betreffende jurist zullen inhouden en geen absolute oplossing kunnen bieden voor een individueel probleem of zaak . Zonder kennis van de details uit het dossier is het niet mogelijk om een passend antwoord te geven, daarvoor moet toch altijd direct contact met een eigen jurist gezocht worden. Er kunnen dus nooit algemene of specifieke conclusies worden ontleent aan de inhoud van de besproken onderwerpen in de uitzendingen.

Vragen kunt u stellen door op deze link te klikken en het vragenformulier in te vullen. U ontvangt altijd een antwoord van de redactie.