Uitvaart

banner_web

Wij krijgen er allemaal een aantal keren mee te maken gedurende ons leven, een uitvaart.
De regeling van een uitvaart is een belangrijke taak die nabestaanden op zich moeten nemen, Een goede regeling en vormgeving aan de uitvaart van een geliefde is belangrijk voor het verwerken van het totale rouwproces. Proberen te voorkomen dat er na de uitvaart geconstateerd moet worden dat het anders had gekund of mogelijk was geweest moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

De Uitvaartondernemer speelt hierin een belangrijke uitvoerende rol. De ondernemer kan en zal suggesties aandragen, goed luisteren naar de nabestaanden en voor invulling en uitvoering van wensen zorgdragen.  De familie en nabestaande spelen hierin een belangrijke rol. Op de hoogte zijn van mogelijkheden is belangrijk, mogelijkheden die dan gedurende de uitvaart besproken kunnen worden, suggesties aandragen en advies aan de ondernemer vragen. De uitvaartondernemer is de deskundige spil en kan zorgdragen voor een uitvoering van de plechtigheid zoals wellicht de overledene had gewenst en zoals de familie dat uitgevoerd wil zien.

In een serie programma’s over de uitvaart wordt aandacht besteed aan aan alle facetten rondom de uitvaart, vanaf het moment van regeling tot aan het moment van nazorg.